Solly is in Enschede geboren op 14 februari 2013.

Wij waren op zoek naar een gezellige huiskat die goed alleen zou kunnen zijn overdag. De Britse Korthaar leek prima bij ons te passen, maar als we toen wisten wat we nu weten 😉

Heel veel kennis van katten hadden we nog niet, maar toen we Solly via Markplaats vonden, waren we verliefd. De liefde bleek wederzijds en uiteindelijk vertrokken we vanuit Enschede met een piepklein pluizig grijs katertje, dat niet van onze zijde week. In Enschede heette hij Dezie, maar wij vonden een wat meer stoere naam beter op zijn plaats. Hij zag er al uit als een watje en gedroeg zich al als een watje. Moet je zo’n beestje dan ook nog eens een watjesnaam geven? Geen goed idee en ons inziens nog slechter voor zijn zelfvertrouwen! Dus hebben wij Solly vernoemd naar de ranger die ons in Zuid-Afrika tijdens een prachtige safari van de dood heeft gered. Een olifant rende met grote snelheid op onze open Landrover af. We dachten dat onze laatste minuten ingegaan waren, maar Solly de ranger wees met een stokje naar de olifant en enkele centimeters voordat de steeds harder toeterende olifant de Landrover inclusief onze manspersonen zou gaan verpletten, sloeg hij vol in de remmen. Solly was de held van de vakantie en toen we onze kitten gingen ophalen, keken we elkaar aan en zeiden we in koor: “Solly”

Later kwamen wij erachter dat zijn naam in het Hebreeuws “Vrede” betekent, hetgeen wij ook wel heel erg mooi vonden. Solly op aarde, vrede op aarde!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie